#WellbeingFriday – to nowy cykl rozmów LIVE dzięki którym wzmocnisz swoją odporność fizyczną i psychiczną.
Wszystkim nam przyda się teraz więcej siły, odporności i energii. Złe wiadomości atakują, znów więcej będziemy siedzieć w domu… do tego dochodzi jeszcze sezon jesienny z mniejszą ilością słońca, szalejące wirusy, informacje odnośnie brakujących miejsc w szpitalach też są bardzo niepokojące…. zamykanie biznesów i całych sektorów gospodarki, znów zaczynają się zwolnienia i obawy o to “co to będzie?”… tak zdrowotnie i jak będzie z pracą oraz zarobkami.
O spadek formy tej fizycznej i psychicznej jest dziś bardzo łatwo.
Po co WellbeingFriday?
Jedna z podstawowych zasad strategicznych, której uczę na moich szkoleniach i często o niej mówię brzmi:
” W trudnych czasach, Twoi klienci mają więcej, a nie mniej problemów. Postaraj się wymyślić, czasami zupełnie na nowo, gdzie chcą, żeby dla nich być!”
Dziś oczywiście temat zarabiania pieniędzy jest dla wielu firm, biznesów, czy ludzi pracujących na etatach szalenie ważny. I tu też nie odpuszczam! Będą zaraz nowości, jakie dla Ciebie szykuję!
ALE!!!! Z wyczerpanym ciałem, zdołowaną głową, czyli bez paliwa fizycznego i emocjonalnego – żaden pojazd nie odpali.
Dlatego właśnie wymyśliłam ten cykl #WellbeingFriday, gdzie będziemy przed weekendem ładować akumulatory. Przy pomocy specjalistów zdobywać wiedzę o tym, jak zadbać o siebie fizycznie i jak budować swoją siłę psychiczną oraz emocjonalną w tych dziwnych, trudnych czasach.
Na moim profilu na Linkedin i Facebooku co piątek, rano, będzie spotkanie LIVE! … z kawą, albo co tam pijesz o poranku 🙂
WellbeingFriday – co jeść, żeby mieć energię
Na pierwszy ogień poszła najważniejsza baza, czyli odżywianie się, wzmocnienie odporności i odpowiedź na pytanie:
Co i jak jeść (jesienią i zimą), żeby mieć energię do działania?
Gościem moim była Basia Janysek, psychodietetyczka, twórca marki Fitstrategia.
Dziś na stronach Rzeczpospolitej ukazała się artykuł w którym jest napisane, że
“Co siódmy ankietowany pracownik już teraz wymienia otyłość wśród negatywnych efektów pandemii. Jesienny atak Covid-19 połączony z lockdownem 2.0 może zwiększyć ten odsetek, bo w izolacji i przy zdalnej pracy łatwiej o tuczące podjadanie między posiłkami, co robi 86 proc. z nas.” ?
Podobno podczas pierwszego lockdownu przytyliśmy średnio 2 kg na osobę. U mnie w domu tendencja ta była odwrotna i poleciało sporo kilogramów w dół… i tu nie chodzi nawet o wygląd, czy sylwetkę (która oczywiście się też poprawia), ale przede wszystkim o lepsze samopoczucie i energię do działania, która towarzyszy temu, kiedy odżywiamy się dobrze.
Dobrze… czyli jak? …i właśnie o tym porozmawiamy z Basią, bo jeśli chcemy coś zrobić z głową – to zawsze warto pogadać z ekspertami w danej dziedzinie.
Całość rozmowy możesz zobaczyć już teraz, na moim kanale na Youtube!
Basię znajdziesz w mediach społecznościowych na Facebooku Fit Strategia, a na Instagramie jako” @basiafitstrategia
? Daj znać w komentarzu, jakie Ty masz sposoby na to, żeby jesienią pozostać w formie?
Co robisz, żeby mieć energię do działania?
Co w kolejny #WellbeingFriday?
Za tydzień porozmawiamy o tym, jak budować swoją odporność psychiczną i jak być dla siebie dobrym i łagodnym!
Także wpisz już w kalendarz, kolejne piątkowe, poranne spotkanie 🙂